woensdag 27 juli 2016

Rumours of Glory, de memoires van Bruce Cockburn

Hij heeft niet zo’n status als zijn landgenoten Leonard Cohen en Neil Young. Ten onrechte, want de Canadese singer-songwriter Bruce Cockburn brengt al decennia lang songs van hoge kwaliteit. En zijn gitaarspel mag er ook wezen. 
Zijn meest bekende song is het grimmige ‘If I Had a Rocket Launcher’, dat hij schreef nadat hij een kamp met vluchtelingen uit Guatemala bezocht. Ja, Cockburn heeft veel afgereisd in zijn leven. Zo belandde hij in onder meer Centraal Amerika, Chili, Mali, Mozambique, Cambodja en Irak. Hij nam er vele misstanden waar, waarover hij vertelt in zijn memoires, Rumours of Glory. Hier komt Cockburns maatschappelijke betrokkenheid duidelijk naar voren. 
Ook kom je in Rumours of Glory veel te weten over zijn persoonlijke leven. Cockburn vertelt openhartig over zijn jeugd, zijn bekering tot het christelijk geloof en de ups-and-downs in zijn privéleven. Hij neemt je door de jaren heen aan de hand van zijn belangrijkste songs, waarvan de teksten staan uitgeschreven. Zo geeft Rumours of Glory een compleet beeld van een bevlogen artiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten